ΜΕΛΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑΣ

Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΦΡΕΣΚΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΠΟΛΤΟ ΜΑΖΕΜΕΝΟΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΚΕΛΙΑ ΣΜΗΝΟΥΡΓΙΑΣ !ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ 17 ΕΥΡΩ ΤΑ 10 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ . ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΣΤΟ COSMOTE 6945470737, VODAPHONE 6949947313, WIND 6987096299    tatsinas@bestgreekhoney.com ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΜΙΚΡΗ  ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΘΗΝΑ -ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΔΩΡΕΑΝ  

                           ΤΡΟΠΟΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ
Ο βασιλικός πολτός λόγω της συνθέσεως του είναι πολύ ευαίσθητος στο φως και στον αέρα. Από σχετικά πειράματα του Γάλλου GOILOT (Μ.Ε. 201, 5/94) έχει βρεθεί ότι διατηρεί τις ιδιότητες του μέχρι 20 ώρες σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 20 - 30 °C.
Στη συντήρηση του ψυγείου 4 - 7 °C για 6 - 12 μήνες και στην κατάψυξη μέχρι 2 χρόνια.
Σε ανάμιξη με το μέλι διατηρεί τις ιδιότητες του μέχρι ένα μήνα.
 
H   ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΠΟΛΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ 120 ΜΕΧΡΙ 180 ΧΙΛΙΟΣΤΑ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΡΙΟΥ ,ΦΘΑΝΕΙ ΣΥΧΝΑ ΤΟ ΜΙΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟ ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑΡΙΟ. ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ Η ΔΟΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΟ 1/10 ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΡΙΟΥ .

Ο ΦΡΕΣΚΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΠΟΛΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΧΥΡΕΥΣΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΦΑΡΥΓΓΙΚΟΥΣ ΑΔΕΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΡΙΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΤΡΟΦΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ ΤΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ .Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΞΙΝΗ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΑ ΚΑΥΣΤΙΚΗ ,ΕΝΩ   ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΙΤΡΙΝΟ .

Η ΕΚΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΠΟΛΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΩΝ ΘΗΛΑΣΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΓΑΛΑ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ .Σ ΑΥΤΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΜΕΛΙΣΣΑ ΑΠΟ ΕΡΓΑΤΡΙΑ ΣΕ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ.
ΣΤΟ ΦΡΕΣΚΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΠΟΛΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ(LUKASK TOWNSENDΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟGUELPH ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ) Ο ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΠΗΓΗ ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ ,ΑΝΟΡΓΑΝΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΜΙΝΟΞΕΩΝ .
ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΥΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ Α,Β1,Β2,Β3,Β5,Β6,Β12,ΒΙΟΤΙΝΗ,ΦΟΛΙΚΟ ΟΞΥ,C,D,E, ANOΡΓΑΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ,ΑΣΒΕΣΤΙΟ ,ΣΙΔΗΡΟΣ, ΜΓΝΗΣΙΟ,ΦΘΟΡΙΟ ,ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟΣ ΜΑΓΓΑΝΙΟ, ΧΑΛΚΟΣ,ΦΩΣΦΟΡΟΣ,,ΚΑΛΙΟ, ΝΑΤΡΙΟ, ΠΥΡΙΤΙΟ,ΘΕΙΟ,,ΑΜΙΝΟΞΕΑ,. ΔΕΚΑ ΑΜΙΝΟΞΕΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΘΕΣΕΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΑΣ,ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΑΜΙΝΟΞΕΑ .ΚΑΙ ΤΑ 10 ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΑΜΙΝΟΞΕΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΠΟΛΤΟ .ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ .΄ΛΥΣΙΝΗ ,ΙΣΤΙΔΙΝΗ, ΑΡΓΙΝΙΝΗ,ΘΡΕΑΝΙΝΗ,ΜΕΘΕΙΟΝΙΝΗ,ΦΑΙΝΥΛΑΛΑΝΙΝΗ,ΤΡΙΠΤΟΦΑΝΗ,ΒΑΛΙΝΗ,ΙΣΟΛΕΥΚΙΝΗ .

       ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΟΤΙ ΟΦΡΕΣΚΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ ΕΠΙΔΡΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ ,ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ .ΑΝΑΝΕΩΝΕΙ ΤΙΣ ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ,ΤΟΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ,ΑΥΞΑΝΗ ΤΗΝ ΑΝΤΟΧΗ ,ΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ .Ο ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΕΙΔΩΝ ΑΘΡΙΤΙΔΩΝ ,ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΤΑΣΙΚΟΥΣ ,ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ,ΔΙΝΕΙ ΧΡΩΜΑ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ,ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΝΕΦΡΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ,ΕΧΕΙ ΒΑΚΤΗΡΙΟΚΤΟΝΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ (ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ , ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑ ΤΗΝ ΑΝΑΙΜΙΑ ΤΗΝΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ ,ΤΑ ΕΚΖΕΜΑΤΑ,ΤΟΝ ΕΡΥΘΗΜΑΤΟΔΗ ΛΥΚΟ ,ΤΗΝ ΨΩΡΙΑΣΗ ,ΤΗΝ ΠΥΤΗΡΙΔΑ,ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΧΟΦΘΙΑΣΗ.

ΓΥΡΗ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ

ΓΥΡΗ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ 
Όταν κοιτάζουμε από κοντά ένα λουλούδι, παρατηρούμε τους στήμονες που καταλήγουν σε μικρούς σάκους , τους ανθήρες ,που περιέχουν μια χρωστική σκόνη ,τη γύρη .Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η γύρη για το φυτό  είναι ότι το σπερματοζωάριο για τον άνθρωπο .Όταν οι μέλισσες μαζεύουν τη γύρη , την επεξεργάζονται (σπάζοντας το εξωτερικό περίβλημα της γύρης) και παίρνοντας το εσωτερικό που είναι πολύ πιο εύπεπτο ,το ανακατεύουν με ένζυμα  και μέλι και το φυλάσσουν στην κηρύθρα .
Πόση γύρη θα πρέπει να τρώτε την ημέρα   Τριάντα πέντε γραμμάρια γύρης (μια κουταλιά της σούπας )την ημέρα, καλύπτουν τις ημερήσιες ανάγκες μας σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία . Η κατανάλωση γύρης πρέπει να ξεκινήσει με μικρή ποσότητα μέχρι να συνηθίσει το στομάχι. Προτείνεται μια κουταλιά του γλυκού καθημερινά για περίπου μία εβδομάδα και σταδιακή αύξηση σε μια κουταλιά της σούπας. Η κατανάλωση γύρης θα πρέπει να συνεχιστεί χωρίς διακοπή για 4-6 μήνες ανάλογα με την αντίδραση κάθε ατόμου ξεχωριστά.  Η γύρη καταναλώνεται αυτούσια όπως έχει η διαλυμένη σε κάποιο χυμό.
  
Σύνθεση- θρεπτική αξία-θεραπευτικές ιδιότητες
   Η γύρη  περιέχει πρωτεΐνες, Σάκχαρα (γλυκόζη, φρουκτόζη ),Η2Ο, κυπαρικές ουσίες, μεταλλικά στοιχεία (Ασβέστιο, Μαγνήσιο, Κάλιο, φώσφορο, θείον, Σίδηρος, Χαλκός Μαγγάνιο Πυρίτιο Τιτάνιο, Ψευδάργυρος αλλά και αρκετά ολιγοστοιχεία ) λιπίδια, διάφορα (βιταμίνες κυρίως της ομάδας Β, ένζυμα, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα, κλπ)
28 μεταλλικά στοιχεία βρίσκονται στο σώμα . Η γύρη έχει και τα 28. Θεωρείται από τις καλύτερες τροφές για όλους, πολύ περισσότερο για χορτοφάγους, που ψάχνουν για μια πηγή πρωτεΐνης αντίστοιχης η και καλύτερης του κρέατος .100gr γύρης αντιστοιχούν σε 500gr βοδινού κρέας  η σε 7 αυγά.
     Η γύρη βοηθάει στον αναβολισμό του οργανισμού, στην όρεξη, είναι αφροδισιακό, προστατεύει από την αθηροσκλήρωση  , είναι αντιβακτηριδιακή, αντιφλεγμονώδες, αντιοξειδωτική, αντιπυρετική, έχει αντικαταθλιπτική δράση (λόγω των βιταμινών που περιέχει, όπως προβιταμίνη Α,Β1,Β2,Β3,Β5,Β6,Β12,Ψ,Ε,Μ,ΡΡ, χολίνη, Ινοσιτόλη ,φυλικό οξυ ,ρουτίνη). Μειώνει το οίδημα, την αιμορραγία, την πίεση, τη χοληστερίνη, τα τριγλυκερίδια, τα αρνητικά αποτελέσματα του stress, δίνει ενέργεια, βελτιώνει τις εγκεφαλικές λειτουργίες, την αιμοσφαιρίνη και την παραγωγή των ερυθρών κυττάρων , την λειτουργία του εντέρου, τη λειτουργία και ανάπτυξη των μυών, τις λειτουργιές του προστάτη, του στομάχου, του ήπατος, του θυρεοειδή. Επίσης βοηθάει στην ρύθμιση του σωματικού βάρους, στην αποθήκευση της βιταμίνης C από τον οργανισμό, ενισχύει τα τριχοειδή και το ανοσοποιητικό σύστημα γενικότερα .